desno
LOGO
++385 1 4814 897
l Home l
  O nama  
  Kontakt  
  Karta Hrvatske  
 
Avio putovanja
Autobusna putovanja
Welness
Aktivni odmor
Team Building
Incoming

incomming

AM Turist

10290 Zaprešić
Ulica maršala Tita bb

 

ID kod

HR-AB-01-01010800976

 

tel ++385 1 4814 897

tel/fax ++385 1 4814 898

 

mob ++385 98 364 440
e-mail: info@amturist.hr

Radno Vrijeme:

Pon-petak: 8:30 - 19:00
Sub: 9:00:14:00

Izlet u Baranju

Izlet u Baranju

Izlet u Baranju

Izlet u Baranju

Izlet u Baranju

Cijena :cijena na upit kn

Obrubljena Dravom i Dunavom, podijeljena hrvatsko-mađarskom državnom granicom, na istoku začarana močvarom, na jugu i jugozapadu zaštićena riječnim rukavcima, a na sjeveru i sjeverozapadu otvorena za povezivanje vinskim cestama i puteljcima, Baranja živi neki svoj život...

 

Jedan od najljepših vidikovaca u ovom dijelu Hrvatske, nalazi se podno Augustinčićva spomenika Pobjedi, podignuta u spomen na pale borce Crvene armije i NOVJ.

Podno spomenika smjestila se kušaonica vina Kalazić gdje u ugodnom ambijentu i prekrasnom pogledu na Dunav s visine možete kušati vrhunska vina te se okrijepiti uz laganu zakusku.

                                                        

Vina Kalazić su vina baranjskog vinogorja. Vinogradi su smješteni na izuzetnoj lokaciji Banske kose, području koje je još iz vremena Rimljana prepoznato kao izuzetno za proizvodnju vina vrhunske kakvoće. Vinogradi su locirani na potezu između mjesta Zmajevac i Batina gdje je vrlo izražen pozitivan utjecaj Dunava kao regulatora mikroklime. Sastav tla i klimatski uvjeti u ovome dijelu Baranje izuzetno su povoljni za proizvodnju vrhunskih vina.

Vina Kalazić se izdvajaju iz ostatka ponude jer je ideja o uzgoju grožđa i proizvodnji vina došla iz čistog zadovoljstva i ljubavi prema vinu i vinovoj lozi vlasnika vinarije gosp. Slavka Kalazića koji tu svoju ljubav pretače u svaki trs, svaku bobicu grožđa i svaku bocu proizvedenog vina. Ideja vodilja je bila stvoriti vrhunsko vino za užitak u svakom trenutku i svakoj prigodi. Brojne nagrade za kvalitetu i pozitivne kritike kupaca potvrđuju to nastojanje.

 

Osim klasične degustacije vrhunskih vina moguće je organizirati i edukacije o vinu, kulturi pijenja vina, vinskom bontonu… Program edukacije traje dva sata gdje se kroz degustaciju vina Kalazić dobiju osnovna znanja o vrstama vina, njihovom kombiniranju s hranom, uči se zašto je čaša tako važna u vinskom svijetu i kako ju pravilno izabrati, kako naručiti vino u restoranu i kako ga poslužiti u različitim prigodama.

Možete saznati sve o podijeli vina prema kakvoći, prema geografskom porijeklu te prema sadržaju šećera.

Cilj ovih edukativnih programa je pomoći posjetiteljima da postanu vinoznalci kako bi mogli postati pravi vinoljupci.

 

Nakon uživanja u pogledu na Dunav i Bačku, lagane šetnje parkom uz spomenik Pobjedi te edukacije o vinu i kulturi pijenja, nudimo Vam doživljaj prave baranjske kuhinje i gostoljubivosti u prostoru

Čokot-čarde smještene u jednom od surduka u Zmajevcu.

 

U Baranji se jede prirodno i zdravo. Ovdje je uobičajeno da u restoranima, pansionima, kušaonicama i seljačkim gospodarstvima , povremeno ili baš po pravilu , hranu gostima pripremaju domaćini. Ovo pravilo vrijedi i za Čokot-čardu gdje su sva jela domaća  a spravljaju se na otvorenom ognjištu, krušnim pećima, pekama.

U ponudi su tradicionalno riblji specijaliteti poput fiš paprikaša, šarana u rašljama, perkelta od soma, kao i sve vrste jela ispod peke te nadaleko poznati čobanac od divljači ili onaj nešto blaži s kombinacijom janjetine i prasetine.

Za sladokusce tu su naravno domaće gužvare, orehnjače i makovnjače.

 

Osim zatvorenog prostora kapaciteta 35 osoba, od proljeća do kasne jeseni gosti se mogu opustiti u šetnji, igri na zelenim terenima okruženim mnoštvom vinograda. Natkriveni vanjski prostor, kapaciteta 70 osoba, u stilu mađarskih Pusta - pruža mogućnost dugo u noć uživati u mađarskoj glazbi te osluhnuti mir u okružju vinograda i usnulog sela.

 

Poštovani,

 

Ponuda ovog jednodnevnog izleta odnosi se na dolazak do 50 posjetitelja jer su to optimalni kapaciteti koji omogućuju da se svi osjećaju ugodno. Detalji ponude, poput toga da li će degustacija vina biti klasična ili edukativna te izbor jela ovise o želji grupe i nužno ih je dogovoriti prije dolaska.

 

Sve informacije i dogovore kako o detaljima ponude, tako i o cijenama, možete dobiti na našim kontaktima.

 

 


Pitajte nas

Imate pitanje vezano za neko od putovanja? Zainteresirani ste za suradnju?
Pošaljite nam upit a naši će Vam se agenti javiti u najkraćem mogućem roku
Mapa weba

O nama
Kontakt
Karta Hrvatske
Incoming
 
Opći Uvjeti putovanja
 
 
Izrada Hiper Development 2010

Newsletter

 
Prijavom na newsletter potvrdujem da želim primati obavijesti od AM Turista te da AM Turist može koristiti moje podatke isključivo u marketinške svrhe za vlastite potrebe

desno